Knubbe, Islandshäst, hingst född 1989.

Jag köpte Knubbe som min svampplockarhäst 1995 och hade
honom som skogspromenadhäst fram till 2001 då jag började
rida mer och mer för tränare.

Plötsligt kom jag på att det skulle vara kul att tävla. Vi debuterade hösten 2002 i lätt klass tölt och fyrgång. Nu har vi tagit oss till Fipo-klass och tävlar i T1 och fyrgång.

Vi har stadigt gått framåt så det går faktiskt att lära både
gamla hästar och tanter att sitta (rida) fint.2006 har jag slutat tävla Knubbe, han rids nu mest av Tora, en ungdomsryttare.

Svipur, Islandshäst, valack född 1999.

Svipur köpte jag i slutet av augusti 2005. Han har väldigt fina föräldrar så jag hoppas han kan bli en bra tävlingshäst. Han var bara riden enstaka gånger vid köpet så jag har ridit in honom själv. Vi debuterade i lätt klass tölt och fyrgång i sep 06. Vi kom trea i båda klasserna så det verkar lovande. Tävlingssäsongen 2007 tog vi oss till B-klass i T1. Under säsongen 2008 har vi mest tävlat 5-gång och T2. Passen har fungerat bättre och bättre men vi har tappat i lite annat istället. Förhoppningen är att alla bitar ska falla på plats 2009. Den som lever får se. Han är en väldigt uttryckfull, positiv och vaken häst som lever upp till sitt namn "ansiktsuttryck".

Alfred, Jack-Russell-terrier född 1997

Jag har aldrig haft hund och skulle inte ha någon heller när Alfred bestämde sig för att han skulle bo hos mig, så då blev det så. Man får skylla sig själv när man åker och tittar på valpar.

Hans liv är att springa med när jag rider, han orkar hur länge som helst och galopptävling med Knubbe är det bästa han vet. Det behövs åtminstone 300 meter att komma ikapp honom, han ligger som ett streck efter backen. Fanns det kapplöpningar för Jack Russell-terrier skulle han ligga bra tilll.

Han är väldigt lydig och går alltid lös, men är tyvärr inte förtjust i andra hanhundar eller barn.  Vissa vuxna tycker han inte heller om.

Findus, blandraskatt, född 2004

Jag har alltid haft katt som vuxen, men min sista fick jag ta bort vid 18 års ålder strax innan Hanna föddes. Då jag sedan jobbade borta två dagar i veckan har jag inte velat skaffa någon ny förrän jag blev stationär igen. Hanna har länge tjatat om katt så när jag bestämt mig för att starta Hästdoktorn så började vi genast leta katt.

Vi hittade Findus i juni 04. Han var nio veckor när han flyttade till oss. Första tiden såg han ut som en "Tudor"-katt mest hela tiden för han var inte van vid hund, men nu är han och Alfred bästa kompisar och leker och busar mest hela dagarna både inne och ute.

Annars är han Hannas katt, en otroligt snäll och tålig katt.
Våra djur